Meny

Projektinfo


Projektnamn

Viable Cities – Klimatneutrala Barkarbystaden 2030

Projektledare

Järfälla kommun

Medverkande aktörer

Järfälla Kommun
Barkarby Science
Skanska
Afry
E.on
Södertörns högskola
NCC
LocalLife
KTH
HSB Bostadsrättsförening Kvarnen

Status

Viable Cities – Klimatneutrala Barkarbystaden 2030


Viable Cities, det strategiska innovationsprogrammet för smarta och hållbara städer, är den hittills största satsningen som genomförts i Sverige på forskning och innovation om smarta och hållbara städer. I projektet Klimatneutrala städer 2030 är Barkarby Science en del av det konsortium som tillsammans med flera aktörer kommer ta ett helhetsgrepp kring klimatneutral samhällsbyggnad. Från och med oktober 2021 består Viable Cities av 23 städer istället för de ursprungliga 9. En möjlighet att skapa samverkan och synergier som kan leda till stora effektmål inom klimatomställningen. I det konsortium som ingår i det nuvarande arbetet i Viable Cities deltar; Järfälla Kommun, Barkarby Science, E.on, LocalLife, Afry, Telia/Cero, KTH, HSB Brf Kvarnen. I den första delen bestod konsortiet av; Järfälla kommun, ÅF, NCC, E.ON Energilösningar samt Södertörns högskola och man hade fokus på hur modern mobilitet, digitalisering och samhällsplanering bidrar till klimatneutralitet i såväl Barkarbystaden som i framtida stadsutvecklingsprojekt.

I projektet Viable Cities tar vi ett helhetsgrepp kring klimatneutral samhällsbyggnad och undersöker hur modern mobilitet, digitalisering och samhällsplanering kan bidra till klimatneutralitet i såväl Barkarbystaden som i framtida stadsutvecklingsprojekt. På Barkarby Science har vi fokus på att tillsammans med LocalLife och Afry utveckla en digital resurskarta som ska bidra till delningsekonomi och cirkulära möjligheter. Tillsammans med ”Återbruksdrottningen” Anna Bergström och Afry ska vi bygga upp vårt medlemsnätverk och innovationsplattformen för att ytterligare skapa möjligheter till samverkan mellan Akademi, Näringsliv och Invånare.

Läs mer om Viable Cities och de första nio beviljade städerna här: http://viablecities.com/nio-stader-klimatomstallning/ och om utveckligen till tjugotre städer här; https://www.viablecities.se/nytt/23stader

Projektet har fått stöd från det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas. 

Arbetspaket 3 – Digital resurskarta för en effektiv vardag i Barkarbystaden.

Projektaktörer; Barkarby Science, LocalLife och AFRY.

Att genom digitalisering sammanställa goda exempel, hjälpa medborgare till att ”lätt göra rätt” och arbeta för ökad cirkularitet.

Arbetspaket 7 – Innovationsplattform och medlemsnätverk.

Projektaktörer; Barkarby Science och AFRY.

Utveckla innovationsplattform och bygga upp och skapa ett värdefullt medlemsnätverk med god samverkan mellan akademi, näringsliv, invånare och det offentliga.

Kontakta oss

Undrar du något? Vi svarar dig gärna.

Vill du bli medlem i vårt nätverk eller pitcha en idé så kan du fylla i formulären på Bli medlem eller Pitcha idé. Har du generella frågor når du oss på kontaktinfo bredvid, samt info@barkarbyscience.se

Barkarby Science AB

Vasaplatsen 11
177 80 Järfälla

Sophia Sundberg
Sophia Sundberg

VD

Mob: 0736592629
sophia.sundberg@barkarbyscience.se

Lise-Lotte Herrfall
Lise-Lotte Herrfall

Projektledare

Mob: 0727434800
Lise-Lotte.Herrfall@Barkarbyscience.se