Meny

Vad är på gång hos Barkarby Science?

Barkarby Science arbetar för samverkan, kunskapsuppbyggnad och informationsspridning. Här delar vi nyheter kring vår verksamhet, projekt vi deltar i, eller spännande saker som är kopplade till det vi arbetar med.

Barkarby Science får ny VD

Sophia Sundberg. Bild Jini Sofia Lee

Barkarby Science driver utvecklingen av den smarta staden och fungerar som koppling mellan näringsliv, offentlig sektor och akademi, alltid med människan i centrum. Från och med den 19 april är den tidigare Järfällaföretagaren Sophia Sundberg ny VD i bolaget

Barkarby Science är en snabbfotad organisation som skapar värde genom att förenkla processer kring testning av innovationer i ett stort stadsutvecklingsprojekt, Barkarbystaden, och alltid med människans behov i centrum.

När bolaget, som Järfälla kommun äger ihop med Atrium Ljungberg, E.ON Värme AB, Järfällahus, NCC, Scania och Skanska, nu får ny VD har valet fallit på en person med stark koppling till Järfälla, men också med en gedigen företagarbakgrund.

– Sophia Sundberg är en person med erfarenhet från eget företagande, starkt driv och engagemang som jag tror kommer att tillföra Barkarby Science mycket i sin roll som VD. Att hon dessutom redan har bra koll på Järfälla och det lokala näringslivet ser jag väldigt positivt på, säger Emma Feldman (M), styrelseordförande i Barkarby Science.

Barkarby Science fokuserar på nya innovativa system, miljöer eller nya innovativa tekniska lösningar som skapar en bättre vardag för människan i staden. Bolaget ska bidra till att stadsmiljön byggs på ett hållbart sätt där människan trivs och mår bra. Området ska upplevas som attraktiv både under byggfasen och när den är färdigutbyggd

– Att få förtroendet att tillträda som VD för Barkarby Science gör mig både stolt och glad. Hållbarhetsfrågor har länge intresserat mig och så även att främja samverkan och samarbeten på olika sätt. Att nu få kombinera detta, i min egen hemkommun Järfälla, känns helt fantastiskt. Jag tar mig an denna utmaning med stor entusiasm och ödmjukhet, säger Sophia Sundberg.

Kontakta oss

Undrar du något? Vi svarar dig gärna.

Vill du bli medlem i vårt nätverk eller pitcha en idé så kan du fylla i formulären på Bli medlem eller Pitcha idé. Har du generella frågor når du oss på kontaktinfo bredvid, samt info@barkarbyscience.se

Barkarby Science AB

Vasaplatsen 11
177 80 Järfälla

Sophia Sundberg
Sophia Sundberg

VD

Mob: 0736592629
sophia.sundberg@barkarbyscience.se