Meny

Senaste nytt om projekt vi involverade i eller intresserade av

Barkarby Science samverkar genom olika innovations- och utvecklingsprojekt. Här delar vi nyheter kring vår verksamhet och de projekten och samarbeten vi deltar i eller är intresserade av.

Barkarby Science söker ny VD

Barkarby Science är ett bolag som arbetar för hållbar stadsutveckling kopplat till innovation. Bolaget är en plattform för samverkan mellan offentlig sektor, akademi och näringsliv. Bolaget bedriver verksamhet genom olika projekt och nätverk. Barkarby Science ägs av Järfälla, E.ON, Skanska, NCC, Atrium Ljungberg, Järfällahus och Scania och samverkansavtal finns även med KTH och Södertörns högskola.

Verksamheten sker framförallt kopplat till Järfälla kommuns utbyggnadsprojekt Barkarbystaden. Här byggs en levande stad med tusentals nya bostäder, tusentals nya arbetsplatser och många nya kvarter. Barkarby Science verksamhet utgår från de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 och fokuserar på följande fyra programområden: den attraktiva staden, den cirkulära staden, den klimatsmarta staden och framtidens mobilitet. Läs mer om oss här: https://barkarbyscience.se/

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bygga upp ett spännande bolag inom innovation och hållbar stadsutveckling som just nu befinner sig i en expansiv fas? Läs då vidare, det kanske är just dig vi söker! Bolaget arbetar med projekt som syftar till att bygga upp samverkan, innovation och hållbar stadsutveckling.

Som VD kommer du att ansvara för bolagets utveckling i nära samarbete med delägarna samt hitta nya spännande och innovativa lösningar inför framtiden kopplat till Barkarbystaden. Rollen som VD innefattar även operativt arbete genom att driva och delta i projekt. VD är direkt underställd styrelsen och har budget- och resultatansvar, ett nära samarbete med styrelsen och övriga samarbetspartners är centralt, för att skapa de bästa förutsättningarna för Barkarby Science verksamhet. Styrelsen består av representanter från kommun, näringsliv och akademi

Du kommer att delta i arbetet med att leda och utveckla Barkarby Science verksamhet och olika projekt i syfte med att stärka samverkan mellan näringsliv, akademin, Järfälla kommun och andra aktörer. Att representera och nätverka är en viktig del i rollen.

Initialt ligger fokus på att delta i och leda våra befintliga projekt samt att söka en stabil finansiering av verksamheten. Bolaget är i en expansiv fas och kan komma att växa de kommande åren med tillhörande personalansvar.

Centralt i rollen är att kunna se synergieffekter mellan olika aktörer för att accelerera den hållbara utvecklingen i Barkarbystaden. För att lyckas med det krävs förmågan att kunna sammanlänka olika aktörer och identifiera idéer, som sedan tas hela vägen till genomförande och implementering.

Kvalifikationer

För att arbeta som VD på Barkarby Science behöver du vara förtroendeingivande, kommunikativ och omvärldsorienterad samt ha en väl dokumenterad förmåga att bygga starka och långsiktiga relationer med olika intressenter. Vidare behöver du vara effektiv och målfokuserad samt ha förmågan till ett systemperspektiv. Affärsmässighet och drivkraft är viktigt i rollen som VD hos oss.

Vi vill att du har:

● Relevant akademisk examen

● Flerårig erfarenhet av leda projekt

● Innehaft liknande arbetsuppgifter med eget framgångsrikt resultatansvar där du bidragit till affärsutveckling

● Sökt externa medel

● Erfarenhet från innovationssverige

● Behärska svenska och engelska mycket väl i tal och skrift

● Kunskap, intresse och engagemang inom hållbar utveckling

Var ligger arbetsplatsen?

Vasaplatsen 11, 17780 Järfälla

Sicka din ansökan till (sista dag för ansökan är 24 januari 2021)
Kontakta oss

Undrar du något? Vi svarar dig gärna.

Vill du bli medlem i vårt nätverk eller pitcha en idé så kan du fylla i formulären på Bli medlem eller Pitcha idé. Har du generella frågor når du oss på kontaktinfo bredvid, samt info@barkarbyscience.se

Barkarby Science AB

Vasaplatsen 11
177 80 Järfälla

Jenny Ångman
Jenny Ångman

VD Barkarby Science

Tel: 08-580 289 25
Mob: 070-002 33 88
jenny.angman@jarfalla.se

Stina Behrens
Stina Behrens

Affärsutvecklare

Mob: 070-0023092
stina.behrens@jarfalla.se